Micul soldat Juvenes – Supravietuirea in conditii de izolare

Juvenes-targu-mures    “Micul soldat Juvenes” este un proiect care isi propune sa lanseze un program de educatie a copiilor si a tinerilor in conditii improprii, de adaptare la mediul mai mult sau mai putin ostil, dezvoltând spiritul de camaraderie împinsa la extrem si formarea deprinderii de a cauta solutii colective pentru problemele din teren, legarea prieteniilor de la vârsta cea mai frageda. Toate acestea in cadrul unei excursii conceputa ca o joaca, o competitie intre plutoane de mici soldati, un amestec de rigoare si inventivitate manifestata in grup.

Pe masura ce acest proiect evolueaza, se urmareste sporirea treptata a complexitatii situatiilor propuse, stimularea dorintei naturale a copiilor de a cunoaste si stapâni mediul mai putin prietenos, de a-si depasi in mod natural limitele, de a încuraja spiritul de învingator prin îndrazneala si tenacitate.

Desemenea, proiectul propune o serie de actiuni cere sa cuprinda diverse locatii de desfasurare, tocmai pentru a asigura pregatirea micilor recruti in medii diferite, pentru a le dezvolta versatilitatea in functie de particularitatile fiecarui amplasament, temele fiind adaptate permanent vârstei si nivelului de suportabilitate ale participantilor.

Ceea ce se doreste prin acest curs pilot este de a-i determina pe copii sa caute si sa descopere frumusetea traiului in natura, sa îsi doreasca sa îsi depaseasca frica de ceea ce nu cunosc.

Copiii, in urma activitatilor desfasurate, vor fi recompesati cu diplome si insigne, dar lucrul cel mai important este ca vor ramane cu amintiri placute, cu preocuparea de a afla mai multe lucruri despre viata de cercetas permanent si rigorile ei.

Acest proiect Juvenes este propus de catre instructorul Daniel Goga, secondat de alti instructori pentru diferitele teme ( supravietuire, notiuni de salvare si de de prim ajutor, tehnici de aparare individuala si in grup, constientizarea importantei unei alimentatii sanatoase etc )  Vor fi invitati luptatori activi din cadrul Batalionului de Forte Speciale Targu Mures, cei care urmeaza sa conduca plutoanele de luptatori Juvenes, dar si alti instructori specializati in tematica fiecarei misiuni in parte.

Urmatoarea misiune a plutoanelor aflate sub comanda instructorului Dan Goga se va desfasura in luna septembrie si va purta numele de “Micul sanitar Juvenes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *