Simplu eseu despre culorile oraselor

Stefan-patriche-Liviu-Antal-Otelul-Galati     Se prea poate ca acesta sa fie ultimul meci din istoria clubului Otelul Galati, cine poate sa stie? Se poate sa nu fie, dar iar, cine poate sa stie?

Ne crestem copiii cum putem mai bine, uneori cu egoism exacerbat, alteori cu altruism prostesc. Copiii, la fel ca noi, vor fi suma întâmplarilor pe care le traiesc, suma tuturor vorbelor celor pe care noi ii aducem in preajma lor, sau pe care reusim sa ii convingem sa ne fie partasi ai unor întâmplari fabricate, dar pline de tâlcuri folositoare formarii unor caractere puternice.

Astazi, dupa ce am facut tot ceea ce mi s-a parut mie decent si masurat, copilul meu ar fi urmat sa intre pe gazon alaturi de jucatorii Otelului din Galati, la (poate) cel din urma joc, iar toate pareau a se desfasura fara cusur. Doar ca, organizatorii ne-au cerut sa îmbracam echipamentul echipei gazda pentru ca nu doresc sa anunte la sedinta tehnica acest amanunt: unul dintre copii o sa poarte echipamentul oaspetilor. Oare s-ar fi darâmat lumea?

galeria-otelul-galatiDa, traim in acest oras si ne platim taxele aici, dar de ce trebuie sa stergem cu buretele prima noastra identitate? Copiii se cresc cu pilde, iar aceasta va fi una dintre ele: nu o sa renuntam la culorile noastre si o sa mergem direct in peluza galeriei vizitatoare. Acolo o sa asteptam sa ne salute (poate) cei de pe urma otelari.

Sigur ca multumesc celor care au încercat, dar nu pot sa nu le spun ca au fost atat de aproape sa reu?easca!
In seara asta nu o sa stam pe puntea transatlanticului Ardeal, ci vom ramâne pe micuta noastra corabie care se scufunda. Nu cu mult timp in urma, cu ea traversam oceanele Champions League.

Manchester-United

 

Sa nu inteleaga cineva ca nu respectam reusita AS Ardealul, insa astazi moare una dintre echipele oraselor noastre de suflet.

In soapta, cu lacrimi in ochi, o sa-i spunem din nou, chiar daca am ramas prea putini pentru un razboi atat de mare…

You’ll never walk alone!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *